Spaghetti z parmezanem, bazylią i rozmarynem.

Spaghetti z parmezanem, bazylią i rozmarynem.

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti,
  • 1 opakowanie (ok.100 g) startego sera parmezan lub sera tego typu (ja użyłam sera corregio),
  • ok. 200 ml oliwy z oliwek,
  • garść świeżych listków bazylii,
  • dwie łodyżki rozmarynu,
  • świeżo mielony pieprz,
  • odrobina soli.

Przygotowanie:

Makaron gotujemy na al dente (ok. 8-9 minut). W tym czasie siekamy świeże zioła i mieszamy je z oliwą.

Jeszcze ciepły makaron mieszamy na przemian z serem i oliwą.

Już na talerzu dodajemy świeży pieprz do smaku.

Szybie,proste i pyszne 🙂

Przydatne:

Czas przygotowania ok. 10 minut.

Makaron dużo łatwiej jest wymieszać z serem i oliwą z pomocą dwóch widelców.

Można zostawić trochę sera do posypania makaronu na ozdobę na talerzu.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek