Łososiowa fantazja.

Łososiowa fantazja.

Składniki:

  • ok.300 -400 g. łososia
  • 250 g. kaszy kuskus,
  • 450 g. mrożonej marchewki z groszkiem,
  • świeży imbir,
  • curry,
  • łyżka oliwy,
  • łyżka masła,
  • kurkuma,
  • natka pietruszki,
  • sól,
  • woda.

Przygotowanie:

Na wolnym ogniu duszę łososia ok. 15 minut pod przykryciem z dodatkiem świeżo startego imbiru, curry i wody(ok.1 szklanka).

W tym czasie gotuję marchewkę z groszkiem z dodatkiem oliwy i masła. Pod koniec gotowania dodaję odrobinę soli.

Kuskus przygotowywuję

zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając dodatkowo odrobinę soli, oliwy i kurkumy dla uzyskania lekko żółtego koloru.

Rybę rozdrabniam na mniejsze kawałki osuwając ości.

Całość mieszam dodając posiekaną natkę pietruszki.

Ważne:

Czas przygotowania ok. 30-40 minut, porcja dla 2-4 osób.

Można spożywać zarówno na ciepło i zimno.

Obrazek

Obrazek