Herbata truskawkowa.

Herbata truskawkowa.

Składniki (1 szklanka – 330 ml):

  • czarna herbata,
  • 3 większe truskawki,
  • woda ok. 300 ml,

Przygotowanie:

Zaparzamy herbatę, można bezpośrednio w szklance z torebki lub w czajniczku liściastą lub tzw. sypaną.

Jeśli zaparzamy z torebki w szklance to wtedy należy zostawić trochę miejsca w szklance na truskawki. (Herbata powinna wypełniać troszkę więcej niż 3/4 szklanki, resztę truskawki.)

Truskawki kroimy na plasterki i dodajemy do herbaty.

Jeśli herbatę zaparzamy w czajniczku, to dolewamy ją do truskawek, które mamy już w szklance.

Przed podaniem najlepiej przemieszać herbatę, aby lepiej uwolnić aromat truskawek.

Ważne:

Czas przygotowania ok.5-10 min.

Najlepiej smaku po upływie ok. 20 minut.  Można pić zarówno na ciepło i zimno.

Ja moją wstawiłam na ok. godzinę do lodówki, przepyszna!

Jeśli ktoś woli można dosłodzić 🙂

IMG_4061

IMG_4081

IMG_4086

IMG_4097